شما وارد حساب خود نشده و یا ثبت نام نکرده اید. لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید تا بتوانید از تمامی امکانات انجمن استفاده کنید.




ارسال پاسخ  ارسال موضوع 
 
امتیاز موضوع:
  • 55 رأی - میانگین امتیازات: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همه ی فوت و فن های شیرینی پزی
نویسنده پیام
معاون انجمن
*



وضعيت : آفلاین
ارسال‌ها: 37
تاریخ عضویت: Apr 2014
اعتبار: 1
سپاس کرده: 7
3 بار سپاس شده در 3 ارسال

ارسال کننده ی برتر
حالت من: Khoshhal

ارسال: #1
همه ی فوت و فن های شیرینی پزی
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.


آماده حرکت

برای شروع کار شیرینی پزی، اولین نکته ای که باید در نظر بگیرید آماده کردن وسایل و لوازم مورد نیاز کارتان است. تمام مواد را اندازه گیری کنید و در دسترس بگذارید تا در وسط کار دنبال چیزی نگردید.

- بهتر است تمام مواد آماده شده مدتی در دمای محیط بمانند یعنی از نیم ساعت تا یک ساعت قبل همه مواد را از یخچال یا کابینت بیرون آورید تا هم دما شوند، بخصوص کره یا مارگارین و تخم مرغ.

- درجه حرارت فرها معمولا مختلف هستند. بعضی فرها شماره ای هستند و بعضی دیگر براساس درجه سانتیگراد یا فارنهایت تنظیم می شوند. اگر فر شما از یک تا چهار یا پنج درجه بندی شده، عدد یک یعنی حرارا کم و بالاترین عدد یعنی چهار یا پنج حرارت بیشتر است.

- اگر برای پخت شیرینی به فر نیاز دارید بهتر است حداقل 15 دقیقه قبل از قرار دادن سینی محتوی شیرینی ها در فر، آن را با درجه حرارت مناسب گرم کنید.



- دستور شیرینی را اول خوب بخوانید و مطمئن شوید که در میانه کار چیزی یا وسیله ای کم ندارید.

- برای تبدیل درجه سانتیگراد به فارنهایت به این ترتیب عمل کنید. عدد درجه سانتیگراد را در نه پنجم (5/9) ضرب کرده و با 32 جمع کنید.

- بهتر است برای پخت شیرینی خانگی از مواد اولیه با کیفیت و تازه استفاده کنید.

- مراقب باشیدمغزهای مصرفی، مانده نباشند و بوی نا ندهند. تخم مرغ حتی الامکان تازه باشد. آردها هم مانده نباشند.

- مقیاس هایی که برای شرینی پزی استفاده می شوند معمولا استاندارد هستند، به اینصورت که قاشق هایی که برای اندازه گیری مواد خشک موجودند از بزرگ به کوچک عبارتند از:

سوپ خوری (یا غذاخوری) - مرباخوری - چای خوری (قاشقی کوچکتر از مرباخوری) و یک دوم چای خوری

و پیمانه های بزرگتر به ترتیب عبارتند از:

یک پیمانه (معادل 250 میلی لیتر)
یک دوم پیمانه (125 میلی لیتر)
یک سوم پیمانه (80 میلی لیتر)
یک چهارم پیمانه (60 میلی لیتر)
نکته ای که باید دقت شود این است که مواد مختلف با حجم های متفاوت در پیمانه ها، وزن های مختلفی هم دارند:
یک پیمانه آرد = 100 گرم
یک پیمانه شکر = 150 گرم
یک پیمانه پودر قند = 100 گرم
یک پیمانه روغن = 150 گرم
برای اندازه گیری قاشق ها هم بهتر است همه قاشق ها را سر پر در نظر بگیرید.
یک ق س آرد = 10 گرم
یک ق س شکر = 12 گرم
یک ق س پودر قند = 10 گرم


- برای پر کردن پیمانه ها بهتر است آنها را با قاشق پر کنید تا همه فضای داخل پیمانه پر شود و جایی بین مواد خالی نماند و وقتی آرد یا شکر را اندازه گرفتید بهتر است روی آن را با کارد خوب صاف کنید.کره و شکر قهوه ای را در پیمانه کمی فشار دهید تا جای خالی در پیمانه نباشد.

- اگر از روغن جامد برای شیرینی استفاده می کنید بهتر است آن را در دمای محیط حداقل یک ساعت قرار دهید تا نرم شود.

- اگر در شیرینی تان از کره یا روغن جامد استفاده می کنید دیگر احتیاجی به چرب کردن سینی فر نیست.

- بهتر است آرد، شکر، پودر نارگیل و دیگر مواد خشک را الک کنید.

- اگر شیرینی تان سفت شد، بدانید که یا مقدار شکر یا آردتان زیاد بوده یا اینکه به مدت طولانی در فر مانده است. اگر دمای فر بالا باشد هم باعث سفت شدن شیرینی تان و زیاد خشک شدن آن می شود.

- اگر قبل از قرار دادن در فر خمیر سفت شد، به آن شیر یا روغن مایع اضافه کنید تا خمیر نرم شود.

- در موقع درست کردن شیرینی ها آنها را با فاصله بچینید تا در حین پخت به همدیگر نچسبند و شکل و فرم آنها به هم نخورد.

- بهترین نوع شکر مصرفی، شکر معمولی است اما دقت کنید از نوع ریز آن استفاده کنید. برای ریز کردن دانه های شکر از آسیاب هم می توان استفاده کرد، مدت 3 تا 5 ثانیه کافی است.

- شکر قهوه ای، شکری با عطر خاص است که معمولا در شیرینی های کم کالری استفاده می شود. شکر قهوه ای در دو رنگ روشن و تیره در بازار موجود است که متناسب با نوع شیرینی می توانید از آنها استفاده کنید.

- شیرینی هایتان را در ظرف های دربسته، در جای خشک و خنک نگهداری کنید. اگر دیدید شیرینی هایتان کمی خشک شده اند، می توانیددر ظرف آنها یک فنجان آب بگذارید و ظرف را به مدت چند دقیقه در مایکروفر قرار دهید تا شیرینی هایتان تازه شود.

- نکته دیگری که خوب است برای پخت شیرینی های عید در نظر بگیرید، ظرافت و دقت در کار است. هر چه شیرینی های خانگی ریزتر و یک اندازه و زیبا باشند، پذیرایی شما جذاب تر خواهد بود.

- اگر روی شیرینی پخته، ولی داخل آن کمی خمیر مانده، به علت زیاد بودن حرارت فرتان است.

- جهت نگهداری باقلواها، خمیرهای مازریپانی و قطاب بهتر است آنها را درون فریزر در ظرف دربسته گذاشته و 24 ساعت زودتر از فریزر خارج کرده و مصرف کنید.

- برای نگهداری شیرینی های پخته شده، آنها را در ظروف فلزی یا شیشه ای نگهداری کنید. بخصوص اگر می خواهید شیرینی ها را فریز کنید از ظرف پلاستیکی استفاده نکنید.

- اگر می خواهید در شیرینی تان از چاشنی یا ادویه هایی مثل وانیل یا دارچین استفاده کنید، بهترین راه مخلوط کردن آنها با روغن است.

- اولین مرحله شیرینی پزی معمولا مخلوط کردن تخم مرغ با شکر و روغن است. البته اگر غیر از این باشد، در طرز تهیه ذکر می شود.

- برای اینکه شیرینی ها خرد نشود قبل از خنک شدن کامل آنها به شیرینی ها دست نزنید.



- زمان پخت در شیرینی اهمیت زیادی دارد، پس همیشه یک ساعت دیواری در آشپزخانه داشته باشید.

- برای پر کردن قیف های مخصوص شیرینی یا خامه بهترین راه این است که قیف را داخل یک لیوان دهان گشاد بگذارید و لبه های قیف را برگردانید، حالا به راحتی می توانید قیف را پر کنید.

- در پخت شیرینی های خانگی بهتر است از مغزهای مرغوب استفاده کنید. اگر می خواهید از پودر پسته استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما این است که خودتان پسته ها را پوست کنده و خرد کنید تا از تازگی و بهداشتی بودن آنها اطمینان داشته باشید.

* اگر در شیرینی یا کیک می خواهید از بادام پرک استفاده کنید به روش پیشنهادی ما عمل کنید. بادامهای خشک را به مدت سی ثانیه در آب جوش قرار دهید و بعد از این مدت آنها را آبکش کرده و شروع کنید به پوست کندن آنها. به این مرحله، سفید کردن بادام گفته می شود. حالا این بادام های سفید شده را می توانید به راحتی برش های نازک زده و به شکل پرک درآورید.

* معمولا در موارد لازم همه شیرینی ها تخم مرغ وجود دارد منظور از تخم مرغ، نوع درشت آن به وزن تقریبی 50 تا 60 گرم است. پس اگر تخم مرغ هایتان ریز است تعداد آنها را بیشتر در نظر بگیرید.

* برای جدا کردن سفیده تخم مرغ از زرده بهترین موقع زمانی است که تخم مرغ را تازه از یخچال بیرون آورده اید. در این صورت زرده از سفیده به راحتی جدا می شود. بعد برای استفاده کردن در مواد لازم بگذارید حدود نیم تا یک ساعت در دمای محیط بماند.
04-27-2014 05:42 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
دوست جدید
*



وضعيت : آفلاین
ارسال‌ها: 3
تاریخ عضویت: Mar 2015
اعتبار: 0
سپاس کرده: 0
0 بار سپاس شده در 0 ارسال

حالت من: هیچ کدام

ارسال: #2
RE: همه ی فوت و فن های شیرینی پزی
مرسی بابت مطلب خوبت ریحانه جان ، منم یک سری از نکات در رابطه با شیرینی پزی رو توی یه وبسایت خوندم که براتون میزارمش
۱- کیک و شیرینی های ریز و کوچک به جز شیرینی های که سفیده و یا زرده تخم مرغ در آنها بکار رفته حرارت زیاد و وقت برای پخت نیاز ندارند.

۲ معمولا کیک و شیرینی هایی که داری حجم زیاد تر هستند با حرارت متوسط و زمان پخت زیاد پخته می شوند.

۳- اگر درجه حرارت فر برای پخت شیرینی ها زیاد باشد باعث می شود روی آنها پخته و وسط خمیر خام بماند.

۴- شیرینی هایی که به حد کافی روغن دارند احتیاج به چرب کردن سینی فر ندارند و در صورتی که مایه شیرینی بدون روغن یا کم روغن باشد باید سینی فر را چرب و آماده کرد.

۵- مایه خمیر خشک نسبتا درشت را باید با ۱ قاشق غذا خوری شکر و آب ولرم مخلوط کنید و در جای گرم قرار داده تا حجم آن دو برابر شود.

۶- برای پخت انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل ۱۵ الی ۳۰ دقیقه قبل از پخت گرم کرد.

۷- هیچ گاه در فر را قبل از اینکه سه چهارم زمان پخت سپری نشده باشد باز نکنید چون پف کیک می خوابد

۸- برای نان های نمکی از آب و برای تهیه نان های شیرینی از شیر استفاده کنید.

۹- فاصله میان سفیده تخم مرغ و مصرف آن باید کم باشد در غیر این صورت آب می اندازد.

۱۰- اگر غذای شما شور شده چند تکه شیب زمینی در آن بریزید تا سیب زمینی ها موقع پخت نمک را به خود جذب کند.

۱۱- هیچ وقت مربا را در ظرف خیس نریزید چون باعث کپک زدن مربا میشود. برای کپک نزدن مربا در آخر پخت دو قاشق غذاخوری آبلیمو یا کمی جوهر لیمو به آن اضافه کنید.

۱۲- سفیده تخم مرغ زده شده وقتی آماده است که اگر با نوک چاقو روی ان خط بیاندازید، ان خط تا چند دقیقه باقی بماند و موقع برگرداندن ظرف سفیده از ظرف جدا نشود و نریزد.

۱۳- پیمانه ها را همیشه با قاشق پر کنید و هیچ گاه خود ییمانه را در آرد و روغن فرو نکنید

۱۴- اگر مواد لازم دستور را دو برابر یا نصف کنید در میزان خمیر مایه حتما تغییری ایجاد دهید.

۱۵- برای ترد و شکننده ماندن بیسکویت، چند حبه قند داخل جعبه بیسکویت بگذارید و هرگز در پاکت پلاستیکی قرار ندهید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
03-01-2015 04:17 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ  ارسال موضوع 


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
Star شیرینی نخود چی faranbanoo 2 2,314 11-12-2013 05:40 PM
آخرین ارسال: مهسا
Star شیرینی پاپانیا faranbanoo 1 2,146 11-09-2013 11:52 AM
آخرین ارسال: زهره
Star شیرینی پنجره ای faranbanoo 1 2,168 11-08-2013 07:33 PM
آخرین ارسال: زهره
Star شیرینی مشهدی faranbanoo 3 2,846 08-12-2013 08:27 PM
آخرین ارسال: زهره
Star شیرینی گل مینا faranbanoo 0 1,628 06-07-2013 06:17 PM
آخرین ارسال: faranbanoo
Star شیرینی پفک پسته ای faranbanoo 0 1,854 06-07-2013 06:16 PM
آخرین ارسال: faranbanoo
Star شیرینی پفک گردویی faranbanoo 0 1,457 06-07-2013 06:12 PM
آخرین ارسال: faranbanoo
Star شیرینی پفک کنجدی faranbanoo 0 1,485 06-07-2013 06:11 PM
آخرین ارسال: faranbanoo
Star شیرینی فندقی faranbanoo 0 1,578 06-07-2013 06:03 PM
آخرین ارسال: faranbanoo
Star شیرینی رولت خامه ای faranbanoo 0 1,431 06-07-2013 06:02 PM
آخرین ارسال: faranbanoo

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان